tirsdag, mars 10, 2009

Takmaling..

Jada, vi skal male paneltaket vårt :) Det blir sikkert stas?!? Vil iallefall at det skal bli fint, men blir litt forvirra av alle sprikende råd. Noen sier at jeg ikke må tenke på noe annet enn å bruke oljemaling.. andre sier at vannbasert maling er vel så greit og at det vil holde seg finere på sikt (gulner ikke). Andre sprikende råd om kvistlakking og sånnt hører jeg lite på. Her skal det kvistlakkes og sperregrunnes så vi ikke får noen festlige overraskelser om en stund! Men så var det denne malingen da..

Jeg må snart bestemme meg og trenger hjelp av DEG :)
Gi meg ditt forslag på pollen ved siden av her. (Klarer du å svare, Line, selv om pyntekål ikke er et av alternativene? ;))

Noen før-bilder til slutt :)5 kommentarer:

kari sa...

Hei Ellen!
Jeg gleder meg til å se etter-bildene!!
Vidar, som er har jobba i farens malerbutikk, sier at det blir finere penselstrøk av oljelmaling. Altså at malingen flyter mer ut. Den er også mer slitesterk. Men i et tak trenger man som regel ikke de egenskapene. Vannbasert er praktisk og greit, tørker fortere og er enkelt å jobbe med. Men du må velge vannbasert som er ment for panel.

Lykke til!!!!!
kari :-)

Ellen sa...

Kommentar med faglig begrunnelse :) ingenting som er bedre! Takk for tips, Kari :)

Line sa...

Ja, jeg klarte såvidt å stemme. Jeg stemte oljemaling fordi jeg av erfaring syns at resultatet blir jevnere. Som Kari skrev. MEN vannbasert tørker fortere... Også av erfaring...

Nr. 21 sa...

Hei! Hvordan går det med oppussinga? Venter spent på bilder!!!

Familien Petterson sa...

Hva brukte dere da?

Jeg synes vannbasert tørker FOR fort...